Hverdagen

Uanset vind og vejr - så keder vi os aldrig her på Solgården. Her er masser af muligheder for at fordybe sig i forskellige aktiviteter - og dagene er aldrig ens.

Her er masser af mulighed for leg, kreativitet og fysisk udfoldelse. Ofte nyder vi godt af vores ridehal, som bliver brugt til bl.a. kædetik, jorden er giftig, fodbold, kaninspringning og ridning. Når vejret er lidt imod os, hygger vi inden døre med kreative tiltag såsom at male, fremstille smykker og at tegne m.m. For de lidt mere mekaniske, har vi vores værksted, som bliver flittigt brugt til vedligehold og reparation af vores maskiner, samt et træværksted, hvor der bliver produceret alt lige fra kæpheste til fuglehuse.

Når vejret er til det, tager vi engang imellem en tur i vores Gocart - samt spænder vores heste foran vognen, og kører en tur på Nordre Fælled.

Som en del af Solgårdens værdier, værner vi meget om vores dyrs ve og vel. Derfor går vi meget op i at lære børnene om vigtigheden i at omgås dyr på en ordentlig måde. Mange timer i stalden, bliver derfor brugt på at strigle, hygge og pleje hestene. Det samme er gældende for vores kaniner, som børnene ligeledes bruger meget tid på.

En typisk dag på Solgården - af Thor på 14 år

Jeg kommer med taxa til Solgården, hvor jeg herefter kommer ind og tager min jakke af og sætter min taske. Går ind og siger Hej til alle.... Søren bukker til mig, da han ved at jeg er kongen af Solgården, ha ha. Hvis der er godt vejr, går jeg ud og får mig noget frisk luft og ser hvad der sker rundt omkring.

Nogle gange rider pigerne og det kan jeg godt lide at kigge på.

Andre gange kører de voksne og drengene rundt på kineseren (Traktoren). Der skal jo kørers halm ud til dyrene. Forresten har vi 2 traktorer i alt.

Om sommeren kan drengene godt lide at tage en tur på en af vores Gokarts...Her er det også sjovt at kigge, når de kører rundt på Gokartbanen. Nogle gange bliver jeg sat i arbejde udendørs, med f.eks. at slæbe ting i værkstedet, for de herrer (Søren og Flemming) ... griner ...

Kl. 14.30 får vi eftermiddagskaffe ... Det kunne f.eks. være franskbrød med syltetøj og varm kakao ... uhmmm det elsker jeg ... Dette får vi tit om vinteren. Om sommeren får vi f.eks is eller koldskål. Nogle gange laver vi bål, og så får vi snobrød ...

Efter kaffe kører jeg og Flemming, engang imellem på Kineseren ... Det er rigtig sjovt ...

Jeg kan også godt lide at være inde, når det er ved at være sidst på eftermiddagen. Her får vi somme tider te, mens de andre spiller spil ... Her sidder jeg også og kigger på, da jeg ikke selv har lyst til at spille, men jeg synes det er rigtig hyggeligt at kigge på. Nogle gange kan jeg godt finde på at tage en slåskamp med Søren, for sjov. Han siger jeg er ved at være stærk ...

Nu er klokken ved at være 16.30 og her bliver jeg hentet i privatvogn.