Om Solgården

Vi er ca. 50 børn og 6 ansatte, og har til huse på en gammel gård i udkanten af Randers.

KFUM's fritidsgård Solgården er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Randers Kommune. Solgården er et klubtilbud til 50 børn i alderen 7–18 år, heraf en gruppe på 3–5 børn med specifikke vanskeligheder.

Solgården, som er beliggende i den nordlige udkant af Randers by, blev etableret i 1975–76, som en afdeling af KFUM's fritidshjem. Solgården er tæt forbundet med KFUM`s Institutioner på Glarbjergvej, bl.a. som følge af, at institutionernes overordnede bestyrelse er den samme.

Fysiske Rammer

Solgården er beliggende på en landbrugsejendom med 25 tdl. land.

Landbruget er en del af Solgårdens aktiviteter. Derudover arbejdes der med heste og mindre dyrehold. De gode udendørs arealer giver mulighed for go-carts, motocross, klatring og meget andet.

Enkelte af gårdens længer er indrettet til værksteder. I 1993 blev der bygget et maskinhus/ridehal på 600 m2 kombineret med cross-værksted og klatrevæg. I 2003 blev der opført en pavillon på 70 m2 med kontor og et stort aktivitetsrum.

Mandag, onsdag, fredag: 09.00 - 17.00

Tirsdag og torsdag: 09.00 - 19.00 

Åbningstiderne i ferierne er kl. 09.00-17.00. Altså ingen lange aftener i ferierne. Vær opmærksom på eventuel tilmelding.

I ferierne skal børnene være på Solgården senest kl. 10.00, da vi måske kører ud af huset. Børnene skal dog ikke medbringe madpakker i ferierne, da vi spiser fælles frokost.

Vi kan kontaktes mellem kl. 09.00 og 17.00 på alle hverdage.

KFUM`S Fritidsgård Solgården 
Nordre Fælledvej 3 
8930 Randers NØ

Tlf. 86 41 67 77
Mail: solgaarden@randers.dk

Solgården har 4 fuldtidsansatte og 2 deltidsansatte, som i fællesskab dækker åbningstiden fra 09.00–17.00/19.00

  • Flemming Schultz, Leder
  • Søren Larsen, Souschef
  • Katrine Rehn, Klubassistent
  • Patrick Brokholm, Klubassistent
  • Line Krarup, Klubassistent
  • Helene Gyttorp, Pædagog

Det koster 210 kr. pr. måned pr. barn, at gå på Solgården.

Beløbet betales via Nets.

Kontingentet inkluderer bl.a. eftermiddagskaffe, hvor vi får en bid mad. Som hovedregel er dette et sundt mellemmåltid, da vi forsøger at præge vores børn til en mere ”sund” hverdag. På vores "lange" aftener spiser vi også aftensmad.

Randers Kommune bruger en gennemprøvet styringsmodel – den såkaldte Randersmodel. I Randersmodellen laver byrådet en konkret aftale med hver enkelt af kommunens ca. 80 (aftale)enheder. En aftaleenhed kan være; en skole, et dagtilbud, Sprogcentret, et fritidshjem, Værket, Affaldscentret, Område Nord med tilbud til ældre mv. Aftalen fastlægger enhedens budget, de mål enheden skal nå samt hvordan der følges op på disse.

Aftalerne bliver udarbejdet gennem dialog mellem fagudvalg og aftaleenhedernes ledere, medarbejdere samt eventuelle bruger- og bestyrelsesrepræsentanter. Aftalerne anvendes ofte ligeledes til dialog med brugere og medarbejdere om forventninger til enheden.