Om Solgården

Vi er ca. 50 børn og 5 ansatte. Vi har til huse på en gammel gård i udkanten af Randers. Vi har et lille landbrug med 25 tdl. jord, hvor der drives foder til gårdens dyr.

KFUM'S Fritidsgård Solgården er en selvejende institution med driftsoverenskomst med Randers Kommune. Solgården er et klubtilbud til 50 børn i alderen 6–18 år, heraf en gruppe på 3–5 børn med specifikke vanskeligheder. Solgården har 5 fuldtidsansatte, som i fællesskab dækker åbningstiden fra kl. 09.00–17.00. Tirsdag og torsdag har vi "lang" aften og holder åbent til kl. 19.00.

Solgården, som er beliggende i den nordlige udkant af Randers by, blev etableret i 1975–76, som en afdeling af KFUM fritidshjem. Solgården er tæt forbundet med KFUM`s Institutioner på Glarbjergvej, bl.a. som følge af, at institutionernes overordnede bestyrelse er den samme.

Fysiske Rammer

Solgården er beliggende på en landbrugsejendom med 25 tdl. land.

Landbruget er en del af Solgårdens aktiviteter. Derudover arbejdes der med heste og mindre dyrehold. De gode udendørs arealer giver mulighed for go-carts, motocross, klatring og meget andet.

Enkelte af gårdens længer er indrettet til værksteder. I 1993 blev der bygget et maskinhus/ridehal på 600 m2 kombineret med cross-værksted og klatrevæg. I 2003 blev der opført en pavillon på 70 m2 med kontor og et stort aktivitetsrum.